Sten, kristall och fossil | Samarbetspartners | Sitekarta

Sten, kristall och fossil

naturens gåvor


Stenar, kristaller och fossil

De flesta av oss minns nog hur vi som barn samlade på något. Jag samlade redan då på stenar och snäckskal. Stenar som slipats av naturen. Några hittade jag på stranden i vattenlinjen, så att de fortfarande hade en fin lyser av vätan, tillsammans med snäckskal och tång. Ofta klistrade jag dem på tändsticksaskar när jag kom hem, för att ge bort som present. Eller helt enkelt bar dem med mig i fickan för att kunna känna och minnas. Men oftast i mängd i någon skokartong under sängen.

Olika fossiler, Selenitsten och Pauasnäckskal är de senaste ”skönheterna” som jag upptäckt bland naturens konstverk. De kan vara som smycken eller ljushållare. Pauasnäckan är vacker som ljushållare när den sätts i ett ställ, får ett tänt värmeljus att reflektera pärlemons nyanser och Seleniten som blir till en lysande ispelare med ett mjukt lugnade sken.

Mitt brinnande intresse för dessa naturens gåvor har gjort att jag numer även säljer dessa fantastiska naturskapta och vackra ting. De finns både som lösa stenar eller skapelser i form av halsband, armband elle ringar. Ett smakprov ser du här på sidan, men det finns mycket mer att frossa i och välja utav. Kontakta mig för att boka tid för visning, privat eller grupp.
Telefon 0736-188 156 eller via Kontaktsidan.

Det finns så mycket vackert att välja på och det kan vara svårt. Men när du väl ska välja handlar det om att ta det som tilltalar dig för stunden, tänk inte ut vad du tror att du ska ha för sten. Stenarnas olika färger hör i princip ihop med de 7(9) chakras. Chakrabalansering är när olika stenar/kristaller läggs ut över kroppen för att fördela energin och få igång harmonin mellan chakras.

Vad ska man då ha dem till?

Jo, för att de är vackra framför allt, men även för att ge dem en mening. Det kan helt enkelt vara som en påminnelse eller för att minnas. Eller förstärka en känsla eller ”ladda” stenen med en tanke/ett ord som behöver upprepas. Bär den gärna med dig som smycke eller bara i fickan. Andra anledningar kan vara tex att genom att lägga en Bergskristall bredvid datorn/tv:n så den tar överskottsstrålning eller ett Ametistkluster (den lila stenen nedanför) på sängbordet så sover du gott.